VIRTUAL REALITY TRAININGEN

Dé nieuwe innovatie op het gebied van trainingen

VR als toegevoegde waarde voor jouw organisatie

Je kunt bij DA-RE terecht voor virtual reality trainingen. We noemen deze leermethode ook wel ‘embodied learning’, wat letterlijk ‘leren via je lichaam’ betekent. Dankzij deze nieuwe manier van leren wordt de lesstof – in tegenstelling tot de gebruikelijke statische (zelf)scholing – niet alleen via het hoofd aangereikt, maar ook lichamelijk eigen gemaakt. De 360 graden videotrainingen leggen dankzij de geïntegreerde spelelementen (gamification) de verbinding tussen de theorie en de praktijk. Resultaat is dat medewerkers extra worden geprikkeld, leerstof beter opslaan én in de praktijk kunnen brengen.

  • Hygiënisch en veilig

David de Jong & Reinier Hakvoort

Een Virtual Reality (VR) training voor en door zorgmedewerkers.

Op maat

Erg waardevolle VR training binnen onze zorginstelling gehad. Door de virtuele ervaring heb ik (en mijn collega’s) bepaalde situaties kunnen nabootsen/trainen. Hierdoor heb ik voor bepaalde werksituaties meer kennis en vertrouwen opgedaan.

Annie, Patyna

In Virtual Reality zitten de kijkers in een, de naam zegt het al, fictieve werkelijkheid. Al lijkt dit een paradox te zijn, toch weet DA-RE samen met Studio Maki voor een werkelijkheid te zorgen waarin de deelnemers geloven in de ‘echte’ werkelijkheid te zijn.

Er wordt gezorgd voor een training waarin de deelnemers geconfronteerd worden met lesmateriaal dat jij hen aan wil bieden. In plaats van het ze te vertellen welke gevaren er kunnen schuilen, ervaren ze dit en krijgen ze de mogelijkheid keuzes te maken om deze fouten weer recht te breien.

Door theorieën, protocollen, en andere ‘droog’ materiaal zichtbaar en interactief aan te bieden in VR, gaat dit veel meer leven voor de deelnemer en wordt er bijna voor het ‘echie’ geoefend, zonder dat er daadwerkelijk slachtoffers kunnen vallen. Door in een VR-werkelijkheid te stappen, gaat de deelnemer zien, ervaren en zelfs voelen waarom bepaalde keuzes niet handig zijn. Niet zomaar een brandend huis binnen stappen, weet eigenlijk iedere BHV’er wel, maar wat doe je als daar een patiënt van je ligt? Door dit na te bootsen weten deelnemers ook welke emoties erbij komen kijken en hoe ze deze de baas kunnen blijven.

  • Een leerdoel voor medewerkers
  • Tijd en medewerkers (eindgebruikers) voor een aantal gesprekken
  • Mogelijkheden en vrijheden voor het team om in de praktijk te kunnen onderzoeken
  • Feedback op iteraties (2 à 3 keer op het scenario, 1 à 2 keer op de montage)
  • Draagvlak voor een langetermijnvisie voor het gebruik van VR binnen de trainingen
  • Tijd voor een evaluatie waarin wordt teruggeblikt en vooruit wordt gekeken

Vul hieronder je contactgegevens in en wij sturen je vrijblijvend een prijsindicatie.

EIGEN VR-TRAINING ONTWIKKELEN?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor je zorgorganisatie?
Vul hieronder je gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met je op!

  • Hygiënisch en veilig

  • Voor en door zorgmedewerkers

[contact-form-7 id="1592" title="Aanvraagformulier VR-training"]

Binnen 1-2 werkdagen reactie!

Wij werken o.a. voor onderstaande zorgorganisaties