VR bieb: immersieve 360° leercontent

Traditionele trainingsmethoden kunnen beperkt zijn in het nabootsen van realistische praktijksituaties; waardoor het lastig kan zijn voor zorgprofessionals om hun vaardigheden effectief te trainen en hun inzicht te verdiepen.

In de zorgsector is voortdurende professionele ontwikkeling essentieel om hoogwaardige zorg te kunnen blijven leveren. Echter, traditionele trainingsmethoden kunnen beperkt zijn in het nabootsen van realistische praktijksituaties, waardoor het lastig kan zijn voor zorgprofessionals om hun vaardigheden effectief te trainen en hun inzicht te verdiepen.

Om deze uitdaging aan te gaan, introduceerde DA-RE Health Innovation een innovatieve benadering van leren met behulp van Virtual Reality (VR). VR Bieb biedt een uitgebreide bibliotheek van immersieve 360ᐤ content, speciaal ontwikkeld voor en door zorgprofessionals. Met VR kunnen zorgprofessionals realistische situaties ervaren en vaardigheden effectiever te trainen. Daarnaast krijgen ze dieper inzicht in hun eigen gedrag.

De VR trainingen zijn zo ontworpen dat ze zo realistisch mogelijk zijn, waardoor zorgprofessionals de directe gevolgen van hun keuzes kunnen ervaren en sneller en effectiever kunnen leren. Bovendien biedt leren in een virtuele omgeving een veilige ruimte om te oefenen met complexe en uitdagende situaties, zonder sociale druk. Bewezen effectiever dan traditionele leermethoden, helpen de trainingen zorgprofessionals om hun vaardigheden sneller te ontwikkelen en te verbeteren.

Paulien van der Meulen beschrijft VR bieb als echt anders werken: “Door VR in te zetten kunnen we zorgprofessionals efficiënter en effectiever opleiden en zorgen we voor een innovatieve en aantrekkelijke werkomgeving. De VR Bieb verbindt zorgorganisaties door samenwerking op de ontwikkeling van de content en het gezamenlijk gebruik ervan. Met elkaar vormen we een grote en enthousiaste VR-learning community en maken deze beweging steeds groter.” 

Nieuwsgierig naar meer? Neem dan contact met ons op om te ontdekken hoe VR Bieb jou kan helpen. Met onze toegankelijke en gebruiksvriendelijke VR trainingen staan we klaar om jou te ondersteunen op je leertraject en je te helpen om de best mogelijke zorg te blijven leveren.