Innoveren

doen we samen

We ondersteunen zorgorganisaties met efficiency vraagstukken. Dit  doen we door best practices, data-gedreven zorg en innovatieve oplossingen.

In het DARE Lab werken we met onze Innovatelier methode samen met eindgebruikers, zoals zorgmedewerkers en cliënten, om pijnpunten in de zorgpraktijk te identificeren en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Onze methode is gebaseerd op de Golden Thread van Apple en Human Centered Design Research en wordt versterkt door onze meer dan 10 jaar ervaring in de zorgsector. Dit resulteert in realistische oplossingen die naadloos aansluiten bij de dagelijkse praktijk van zorgprofessionals en cliënten.

Hoe we te werk gaan

  • Samen pijnpunten in kaart brengen
    We starten met een intensieve sessie met eindgebruikers om hun ervaringen en knelpunten te bespreken. Zo krijgen we een diepgaand begrip van de uitdagingen waar ze tegenaan lopen.
  • Verkennen van bestaande oplossingen
    We onderzoeken de markt op zoek naar bestaande producten of diensten die de geconstateerde pijnpunten kunnen verlichten. Deze oplossingen testen we vervolgens uitgebreid met eindgebruikers om te evalueren of ze daadwerkelijk effectief zijn. Dit kunnen technologische innovaties zijn, zoals spatial computing en artificial intelligence, maar ook sociale innovaties.
  • Co-creatie van innovatieve oplossingen
    Mocht er geen passende oplossing op de markt zijn, gaan we samen met eindgebruikers en een ontwikkelaar aan de slag om een nieuwe oplossing te creëren. Dit doen we in co-creatie sessies, waarbij we de input van alle betrokkenen betrekken.
  • Koppeling aan organisatiedoelstellingen
    We zorgen ervoor dat de ontwikkelde innovatie aansluit bij de doelstellingen van de organisatie en de zorgsector. We coachen de organisatie bij het ontwikkelen van een strategie en visie rondom de implementatie van de oplossing.

Voordelen van onze methode

  • Gebruikersgerichte oplossingen
    We stellen de eindgebruiker centraal in ons proces, wat resulteert in oplossingen die relevant en bruikbaar zijn in de praktijk.
  • Realistische uitkomsten
    Door onze jarenlange ervaring in de zorgsector, begrijpen we de complexiteit van de zorgpraktijk en kunnen we realistische oplossingen ontwikkelen die passen binnen de bestaande workflows.
  • Verhoogde kans op succes
    Door co-creatie en uitgebreide testing met eindgebruikers, vergroten we de kans op succesvolle implementatie van de ontwikkelde oplossingen.
  • Duurzame impact
    We koppelen de innovatie aan de doelstellingen van de organisatie en de zorgsector, waardoor de impact op de lange termijn gewaarborgd blijft.

Elke dag gaan we bij DARE Health Innovation het gevecht aan met de meest complexe vraagstukken waar zorgmanagers en -bestuurders tegenaan botsen. Plezier, ambitie en professionaliteit vormen de kern van onze cultuur. Daarmee behalen we samen met onze klanten maximale resultaten.

Klaar om het verschil te maken?

Wij zorgen voor rust en continuïteit, zodat u zich kunt focussen op wat écht telt.